Wat is M25?

De naam M25...

M-twentyfive staat voor Matteüs 25, een hoofdstuk uit de Bijbel dat mensen oproept om zich in te zetten voor mensen die het moeilijk hebben: “want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe." En Jezus zegt hierover tegen zijn leerlingen: “alles wat je gedaan hebt voor een van mijn broeders hier, hoe onbelangrijk hij ook was, dat heb je voor mij gedaan.”
Deze tekst is de inspiratie voor M25. 

M25 Den Haag is een project dat jongeren van 12 t/m 18 jaar uitdaagt om zich in te zetten voor mensen in Den Haag die best wat hulp kunnen gebruiken. Mensen die je normaal misschien nooit zou tegenkomen. Dakloze mensen, ex-gevangenen, asielzoekers, eenzame ouderen etc. Door mensen echt te ontmoeten en hun verhaal te horen, verdwijnen bestaande vooroordelen vaak als sneeuw voor de zon. Naast ontmoeting zijn we ook van het 'doen.' Geloven is niet alleen iets in de kerk, het is ook iets wat je in de praktijk brengt. Gewoon op straat, in de stad, bij mensen thuis. Met M25 activiteiten gaan we met jongeren concreet met en voor verschillende doelgroepen aan de slag. Check alvast de agenda voor onze Events.

Wat gaan we doen?

Als M25-jongere ga je op bezoek bij organisaties die zich in Den Haag inzetten voor mensen die het wat moeilijker hebben, denk bijvoorbeeld aan: de Voedselbank, het straatpastoraat, het Leger des Heils, een ziekenhuis, een woonvorm voor verstandelijk beperkten. Je gaat daar ook echt een bijdrage leveren: altijd is er een concrete activiteit waardoor je samen met een groep jongeren actief bezig bent om anderen te helpen. Zoals maaltijden uitdelen aan daklozen, boodschappen inzamelen voor de Voedselbank of spelletjes spelen met ouderen of kinderen met een verstandelijke beperking.

Voor wie?

Activiteiten van M25 Den Haag zijn open voor alle jongeren uit Den Haag en omstreken van 12 t/m 18 jaar oud. Of je nu gelovig bent of niet, je bent van harte welkom! Belangrijk is dat je het leuk vindt om steeds weer nieuwe ervaringen op te doen, je handen uit de mouwen te steken en één keer in de maand op een zondagmiddag een paar uurtjes tijd hebt. Eerst een keer komen kijken mag natuurlijk, dan merk je vanzelf of je nog een keer mee wil doen! Je kunt M25 ook doen als maatschappelijke stage!

Door wie?

Het project wordt begeleid door vrijwilligers en professioneel ondersteund vanuit Stichting Mara en StekJong. Vanuit Stichting Mara is projectmedewerker Shirleni Blanken actief en vanuit StekJong is Robin de Jong het gezicht van M25. Samen met vrijwilligers uit parochies, kerken en scholen houden zij zich bezig met het organiseren en begeleiden van de M25-activiteiten. Uiteraard is de inbreng van de jongeren belangrijk en mag je dus ook zelf meedenken over nieuwe activiteiten.

Sfeer proeven

Wil je de sfeer proeven van de activiteiten die zijn geweest? Ga naar Nieuws voor de verslagjes van de activiteiten die zijn geweest, en bekijk de foto’s in het Fotoalbum.

M25 in kerken en op scholen

M25 Den Haag is begonnen als een jongerengroep in de parochies van Den Haag. Inmiddels is het project uitgegroeid tot een stedelijk initiatief, waarin Stichting Mara en StekJong nauw samenwerken met allerlei kerken en scholen.

Wil je ook met de jeugd uit jouw kerk en/of leerlingen van jouw school een dag of vaker uitdagend vrijwilligerswerk doen, een naaste ontmoeten die jullie niet zo snel tegenkomen en grensverleggende ervaringen opdoen? We denken graag mee! Klik op meedoen om jezelf alvast aan te melden. Kijk op de website pagina's voor kerken en voor scholen voor meer informatie over wat er mogelijk is om als groep mee te doen.