Voor scholen

M25 Den Haag werkt mee aan burgerschapsvorming en probeert jongeren gevoelig te maken voor het belang van een solidaire gemeenschap: we brengen hen in contact met kwetsbare groepen, vanuit de gedachte dat bewustwording leidt tot gedragsverandering. In samenwerking met scholen hopen we een bijdrage te leveren aan actief burgerschap en sociale integratie. Via M25 is het dan ook mogelijk voor een school om ondersteuning te krijgen bij hun burgerschapsopdracht.
 

M25 Den Haag organiseert naast het reguliere aanbod graag met en voor middelbare scholen (bijvoorbeeld) een projectdag. We hebben netwerk en expertise om zo'n dag inhoudelijk en organisatorisch vorm te geven samen met betrokken docenten. In 2014 was M25 aanwezig op het Aloysius College met gastlessen over M25 en leverden we een bijdrage aan de kerstviering. Leerlingen werden uitgedaagd om actief aan de slag te gaan voor de Voedselbank in hun wijk. In 2015 ondersteunden we het Haags Montessori Lyceum bij hun lustrumdag door ruim 300 leerlingen een actieve vrijwilligersklus te laten oppakken bij zeer diverse maatschappelijke organisaties in de stad.

Wilt u ook dat uw leerlingen een dag uitdagend vrijwilligerswerk doen, een naaste ontmoeten die ze niet zo snel tegenkomen en grensverleggende ervaringen opdoen? We denken graag mee!

Maatschappelijke stage?
M25 is ook geschikt als maatschappelijke stage. Wil je graag inspirerende stage-uren met veel diversiteit? Dan is M25 Den Haag de plek voor jou. Steek je handen uit de mouwen en zet je in voor kwetsbare mensen in de Haagse samenleving samen met een groep leeftijdsgenoten.

M25 - spreekbeurt
​Zoek jij nog een interessant onderwerp voor je spreekbeurt? Je kunt in overleg je spreekbeurt of presentatie houden over het jongerenproject M25 en het helpen van mensen in Den Haag. Neem contact met ons op: we hebben een informatiepakketje, een t-shirt en een filmpje voor je om je op weg te helpen.